Stádia úprav hovězího masa – Rare – červený, vlažný střed, Medium rare - červený a teplý střed, Medium – růžový střed, Medium well - lehce růžový střed, Well done - úplně propečený
Rozdíl mezi hovězím a vyzrálým hovězím někteří z nás mohou poznat již na první pohled. Vyzrálé maso mívá obecně tmavší barvu, ale jeho hlavní přednost spočívá zejména v jeho intenzivnější vůni a chuti. Spousta lidí se vyhýbá hovězímu masu kvůli obavám s jeho složitější přípravou, proto je ideální volbou maso stařené, jehož nesporným benefitem je křehkost a velmi rychlá příprava. My jsme si vybrali tzv. cestu mokrého zrání, kdy je maso druhý den po porážce rozbouráno dle jednotlivých partií, vakuově baleno a následně zraje ve zrací komoře při teplotě okolo 0 °C po dobu několika týdnů. Maso je nutné před konzumací opláchnout ve studené vodě a zbavit ho tak kyselejší vůně a chutě, která je přirozená pro vakuově balená vyzrálá masa. Jelikož nám záleží na výsledné kvalitě, klademe největší důraz na naše dodavatele býčího masa. Býci pochází pouze z českých chovů s výběhem, kvůli eliminaci stresu, který má nepříznivý dopad na kvalitu zrání a stáří poražených kusů je do 30 měsíců